Síguenos F Y T I T R

L’esperit des Cau a un cançoner

David Pons ha fet un recull de cançons de taverna, com les que donen vida des de fa anys al mític local de Cala Corb

Portada del «Cançoner de taverna», treball que ha editat David Pons

|

«Cançoner de taverna» és el títol del treball que ha editat David Pons, un jove migjorner i filòleg en llengua catalana, un aficionat a la música que ha volgut retre el seu particular homenatge a la gent que ha donat i segueix donant vida a Es Cau, el mític punt de trobada de Cala Corb.

Ell mateix explica que aquest és un recull que ha anat fent durant el darrer any y mig, a partir de les trobades que un grup de menorquins fan cada cap de setmana a l'Espai Mallorca, de Barcelona. «Ens trobam els divendres i dissabtes amb les guitarres, i al final sempre acabes fent les mateixes cançons». Va ser així que van anar recuperant altres temes, havaneres, boleros, ranxeres i cançons típiques de taverna, reproduint «l'ambient des Cau».

En aquesta tasca hi han col·laborat diferents persones, com Jordi Cardona o David Serra, que han ajudat amb els acords. O el dibuixant Zaca, qui ha confeccionat la portada del cançoner, amb caricatures d'en Curro, na Maria i en Biel des Cau, o d'altres com Tòful Mus, Bep 'Ferro', Miquel Camps i Conxa Juanola, clients com na Pepa, en Guillermo i en Quique, o Joana Pons, Arturo Bagur i Bep Cardona. I en un primer pla, Ortega Monasterio, autor de moltes de les cançons que han arrelat a Menorca.


Cançoner

El treball inclou 125 temes, el darrer del quals és un popurrí amb diverses cançons curtes. A la resta del cançoner hi apareixen clàssics menorquins com «Ca meva», «Davallada de la Mola», «Himne a Menorca», «Jotes Parranderes», «L'amo de Son Carabassa», «La presó de Nàpols» o «Na Cecília. També hi ha molta cançó marinera, com ara «Balada d'en Lucas», «Ciutat de Parella», «El meu avi», «El llop de mar», «Havanera», «La paloma» o «Plora guiterra». I mexicanes com, per exemple, «Ay Jalisco, no te rajes», «Cielito lindo», «Hablar de corrido», «El rey», «Ella», «La de la mochila azul»; i rumbes com «Cap a tu», «Gelosia», «El muerto vivo» o «Lola la tavernera».

Així mateix, tampoc hi falten en aquest recull títols de sempre. «Alma, corazón y vida», «Clavelitos», «Bésame mucho» o «Golondrina de amor» també figuren en aquesta recopilació, que es presenta amb un índex conjunt i per ordre alfabètic.

En cada cançó s'indica el seu autor, el ritme i el to, i hi ha els acords al costat de la lletra.

L'autor ha fet una autoedició, que ja es pot trobar a qualsevol llibreria de Menorca, així com també as Cau i a les botigues de música, per un preu de 15 euros.

Lo más visto