Síguenos F Y T I T R
Sant Llorenç 2017

El batec de tot un poble

Alaior va viu amb intensitat i amb menys visitants que dissabte el segon dia de les seves festes de Sant Llorenç

Els cavalls, aquest diumenge a sa Plaça per alçar-se al vol entre la multitud | Gemma Andreu

|

Les festes de Sant Llorenç van viure aquest diumenge el seu segon dia gran, novament, amb cavalls i cavallers com a principals protagonistes, acompanyats dels alaiorencs i, també, molts visitants, encara que lluny del volum de gent que dissabte.

Alaior es deixondia després d'una nit ben llarga. A les nou, la Banda de Cornetes i Tambors, la Colla Gegantera i Grallera d'Alaior i els gegants i els capgrossos van començar un passacarrers. Ho feien a la mateixa hora que el fabioler, Lito Vinent, iniciava el replec, que acabaria amb la incorporació del caixer capellà, Joan Tutzó, i del caixer batle, Cristóbal Marquès.

Amb la formació al complet i després d'unes voltes pels carrers del poble, els cavallers deixaren les seves muntures en l'entorn de l'església per dirigir-se a l'Ajuntament i recollir allà els membres de la corporació municipal, així com als seus convidats.

A les 11.25, indicant que la comitiva entrava al temple per a la celebració de la Missa de Caixers.

I acabada l'eucaristia arribava el moment àlgid del matí. Era el torn del jaleo, l'acte més llarg del dia i que transforma els carrers del centre en un anar i venir de gent, enmig de la filera de cavalls que encaren sa Plaça per alçar-se al vol entre la multitud.

Llavors, de sis a set hi va haver l'esperada samba de la Banda des Migjorn mentre la qualcada acomiadava els membres de la junta de caixers.

Lo más visto