Síguenos F Y T I T R
Sant Joan 2018

El caragol més avançat

El caixer senyor Julio de Olives va fer l’entrada a la plaça des Born tretze minuts abans de les sis del capvespre

Caragol des Born | Javier Coll

|

Només passaven 25 minuts de les cinc del capvespre i el fabioler, en Juanlu Gelabert ja va aparèixer a la plaça des Born. Era més prest que mai. La qualcada anava molt avançada, i a les 17,40 hores ja eren tots a la plaça. Els cavallers, just entrar as Born van oferir els primer bots, i a poc a poc s'anaren col·locant entre l'Ajuntament i el teatre.

El rumoreig que el primer caragol de les festes podia començar abans del previst va envair la plaça. I així fou, quan mancaven 13 minuts per les sis, amb un sol radiant, encara que no feia una calor d'estiu (27 graus), va entrar es Born el caixer senyor, Julio de Olives.

La plaça estava plena a vessar. El noble caixer va fer una entrada neta, encara que no excessivament ràpida. El seu darrera, i bastant aferrat, va entra a galop el caixer capellà, en Gerard Villalonga. Un cop davant la Banda, la música va començar a sonar i la plaça va esclatar. Ja havia començat el caragol. Ara sí. Ara Ciutadella anava debò.

Tot seguit van prendre part de la festa els altres caixers i cavallers, donant inici a la primera volta que va durar 19 minuts, però es va veure interrompuda set minuts degut un accident, per una coça de cavall. El ferit va tenir que se evacuat.

La segona tanda del caragol va començar a les 18,07 hores. Amb bots més tímids, sense música i en un to més relaxat. La segona volta va durar 17 minuts. El caragol començava a arribar a la seva fi, però ningú es movia de la plaça. Sis minuts abans de les sis i mitja del capvespre va donar inici la tercera volta i la música del jaleo va tornar a sonar. La tercera tanda es va perllongar durant un quart d'hora fins que a les 18,39 hores es va donar per acabat el caragol, amb un final apoteòsic de la banda. La gent a la plaça va esclatar. Es notava que hi havia ganes de festa, i la Banda va sonar un altre jaleo.

Aforament

En caure en dissabte es preveia una gran afluència de gent. Malgrat tot, al final hi va haver manco gent que l'any passat, quan es varen concentrar 28.000 ànimes, ja que enguany ni tan sol es van tancar els sis filtres d'accès, mesura que es pren quan es sobrepassen les 27.540 persones.

Lo más visto