Síguenos F Y T I T R
Sant Joan 2018

Els caragols més familiars

Les corregudes a sa Plaça i el Caragol de Santa Clara fan viure un dels moments més íntims

Menorca Javier Coll Sant Joan cargol Santa Clara Menorca Javier Coll Sant Joan cargol Santa Clara

|

Després de les proves dels Jocs des Pla, la festa s'ha desplaçat de nou al centre de la ciutat. Cap al migdia, els cavalls tornaven a enfilar cap amunt, per a celebrar els caragols del matí. A la plaça de la Catedral, el fabioler desmonta de l'ase i pren la bandera de Sant Joan. . Camina cap a Can Olivar a Ses Voltes. Penja el penó i els aplaudiments pujen de volum. Sona de nou el fabiol i esclaten els crits d'entusiame. Torna a començar un altre acte de la festa, les corregudes a sa Plaça.

Per els nombrosos amaants de Sant Joan van ser unes corregudes espectaculars en les que no hi van mancar en cap moments els crits de la gent, els aplaudiments i els olés. El gran i indubtable esforç dels caixers i els cavallers es premiava amb les constants mostres d'afecte de la gernació.

Més tard, Lluís Soler, que s'estrena enguany com a segonfabioler, recollí la bandera que havia penjat per complir amb un altre dels rituals de Sant Joan. Tot recomençava després a Santa Clara on després es dirigí la qualcada i va fer tres voltes. El monestir i els voltants ja eren plens de gent de totes les edats esperant que els cavalls entressin dins les cases.

Relacionado
Lo más visto