Síguenos F Y T I T R
Sant Jaume 2019

Es Ranxo anima l’arribada de Sant Jaume

La sortida del grup Es Ranxo és una cita que es repeteix cada 23 de juliol des de fa onze anys | Javier Coll

|

Fidel a la cita dels darrers anys, com cada 23 de juliol des de fa onze anys, el grup de músics i cantaires Es Ranxo animà les hores prèvies de l’arribada dels dies grans de les festes de Sant Jaume des Castell, en un esdeveniment que de cada any va a més, per l’animació i també pel nombre de persones que aconsegueixen reunir durant el seu recorregut pel poble, cantant i fent cantar a tohom que s’hi ajunti.

La sortida començà a l’escenari de s’Explanada devers les 20.30 h i, durant unes 5 hores, Es Ranxo va recórrer els carrers i diversos locals des Castell amb la seva música, sobretot menorquina, però també amb versions de temes coneguts i grans hits del moment. Al grup, comptant els instrumentistes (unes vuit guitarres, trombons, trompeta, saxo, clarinet, flauta travessera i caixa de ritmes entre d’altres), l’integraren prop d’un centenar de persones, passant per llocs com el Club de Jubilats, els bars Espanya, Isla o Can Los i acabant, com sol ser habitual, as Cau de Cala Corb.

Repertori

Si l’any passat va ser especial perquè Es Ranxo celebrava el seu desè aniversari com a grup sortint per Sant Jaume, amb l’honor de ser els pregoners de les festes, enguany també s’hi ajuntà el record d’un aniversari rodó: feia 25 anys que Carles Guillén, conductor del grup, composà la cançó «Som, som, som... Som es des Castell», també emblemàtica per Es Ranxo i que hi va tenir un protagonisme especialment emotiu.

A la vegada que cantaven temes com ara «Es Murtar», «Lola la tabernera», «Sa filla des sergent», «Amigos para siempre», «Gelosia» de Miquel Mariano, «Mi gran noche» de Raphael o la pròpia versió d’«All my loving» dels Beatles (que ells anomenen «Ja és Sant Jaume»), Es Ranxo també cantà, per primera vegada, les cançons «La venda» de Miki Núñez i «Poble» de Tòfol Mus, en homenatge a Arrels de Menorca (que la sol cantar) i que va dedicada al poble des Castell.

Lo más visto