Síguenos F Y T I T R

Reneix la torre de Sanitja

L’empresa Cyrespa treballa des de fa dues setmanes en les obres de restauració impulsades pel Consell insular

Una gran bastida rodeja el parament exterior de la torre de Sanitja que durant molts anys ha patit els efectes devastadors de l’erosió a causa dels raigs del Sol i del salitre. | Josep Bagur Gomila

|

El 1800, durant la tercera dominació britànica de l’Illa, el capità Robert D’Arcy, cap dels enginyers britànics, va dirigir la construcció d’una nova torre de vigilància a la costa nord en el cap que separa el port de Sanitja de Cala Torta, devora la mar i a una altura de 15 metres.

Les obres van ser executades entre març i octubre per un nombrós equip de mestres de cases, paredadors i picapedrers d’Alaior, es Mercadal i Sant Joan de Carbonell, que van comptar amb el suport de soldats destacats al castell de Sant Felip.

Amb els anys, aquesta torre va patir un fort procés de deteriorament a causa de l’erosió que avui, 220 anys després, s’ha començat a revertir gràcies al projecte de rehabilitació impulsat pel Consell insular.

Les obres, que van començar fa dues setmanes, van ser adjudicades per un pressupost de 231.623 euros a l’empresa Cyrespa, domiciliada a Castelló, una empresa especialitzada en la restauració del patrimoni artístic, i es duen a terme amb la supervisió d’un equip tècnic format per l’arquitecte Joan J. Gomila, l’aparellador Amílcar Seguí, l’arqueòleg Bruno Parés i l’aparellador del Consell insular Josep Sans.

Lo más visto