Síguenos F Y T I T R

Art en forma d’animal al Roser

Àguila. Un gran cap d’aquesta au dona la benvinguda al públic. És l’entrada al món animal, vist des de l’òptica dels alumnes dels Tallers d’Art de Ciutadella | Gemma Andreu

|

La Sala Municipal del Roser, de Ciutadella, acull aquests dies «La memòria de la terra. El món animal», una interessant exposició dedicada a la fauna, terrestre i marítima, vista a través de la mirada dels alumnes dels Tallers d’Art i el Taller Jofre.

Segurament el més atractiu d’aquesta mostra és la gran diversitat d’enfocaments i interpretacions que fan els alumnes dels tallers. Hi té a veure que n’hi ha de petits i de grans, i per tant varia molt la manera de contemplar el món i els animals. En realitat, l’objectiu és anar més enllà de les formes i entrar en el concepte i en les sensacions que produeixen.

L’entrada a l’exposició ja és ben particular, amb un cap d’àguila gegant que observa i dona la benvinguda al visitant. Perquè, d’alguna manera, d’açò es tracta, de posar-se en la pell de diferents animals i intentar captar la seva intuïció natural. És així que la mostra esdevé una convidada a passejar entre mirades creuades, entre alumnes, públic i animals.

Els alumnes més petits ofereixen una visió més simpàtica, i a mesura que avança en edat, el creador adquireix major domini de la tècnica. També hi ha espai per a la fantasia i la ironia, amb animals humanitzats, com ara una cabra elegant, com si fos de l’alta noblesa, una gasela convertida en ballarina de ballet o una girafa amb vestit i pinzells a les mans.

Entre tigres, toros, cavalls, flamencs, elefants i caragols hi ha espai també per a les màscares xamàniques, i a través de l’escultura prenen vida diferents espècies, des d’un mandril, a una tortuga, passant per un corn o un cavallet de mar o, en clau més fantàstica, dracs simbòlics que permeten treballar els volums i les formes.

Retorn

Els Tallers d’Art és el centre de professors de l’Associació Ensenyament Arts Menorca, i l’any passat no van poder organitzar l’exposició per la pandèmia. És així que enguany tornen a presentar una nova edició, mostrant el resultat de la feina que fan els alumnes. Concretament dels tallers de dibuix i pintura de Maria Gener, de processos creatius de Julieta Oriola, d’escultura de Laetitia Lara, de ceràmica per a infants de Conxi Gregori i per a adults d’Assumpta Casasnovas. Igualment, dels que assisteixen al Taller de Rafel Jofre.

L’Ajuntament de Ciutadella i també la Fundació Guillem Cifre Caixa Colònia donen suport a aquesta iniciativa. «La memòria de la Terra. El món animal» es podrà veure fins dia 22 de maig.

Lo más visto