Síguenos F Y T I T R

Oportunitat per conèixer el món STEM

Unes 250 persones assisteixen a les dues sessions celebrades al Centre Bit d'Alaior

Eduardo Sáenz de Cabezón durant la seva ponència, professor i divulgador científic a Youtube

|

Unes 250 persones van assistir la setmana passada en les dues jornades de la sisena edició de l'STEM Talks Menorca que es va celebrar al Centre Bit d'Alaior. Els organitzadors han fet un balanç positiu d'aquest esdeveniment sobre divulgació científico-tècnica, per la qual cosa està garantida la convocatòria d'una nova edició d'aquesta trobada.

La celebració de l'STEM Talks Menorca va comptar amb la participació de deu ponents de gran nivell que van abordar diferents temes relacionats amb la temàtica. Així, Conchita Díaz, de Google, va tractar sobre la intel·ligència artificial; David García, d'IBM, va referir-se a la computació quàntica; i Eduardo Sáenz de Cabezón, divulgador científic i presentador del programa de La 2 de TVE «Orbita Leika», es va centrar sobre la capacitat d'un ordinador de poder comptar els grans números, entre altres ponents.

Objectiu

L'objectiu de l'STEM Talks Menorca ha estat familiaritzar els assistents, entre els quals també hi havia nombrosos alumnes dels diferents instituts de l'Illa, amb el que representa el món STEM, a partir del coneixement de la tecnologia i la ciència, amb la finalitat de despertar vocacions entre la joventut i poder donar la informació sobre els avenços tecnològics específics.

L'organització assegura que les ponències dels passats dijous i divendres estaran penjades a YouTube, per la qual cosa aquelles persones que no van poder assistir a l'esdeveniment celebrat al Centre Bit d'Alaior tenen la possibilitat de saber el seu contingut. En aquest sentit, l'organitzador Álex Alemany, de Google Developers Group Menorca, ha destacat que «sense deixar d'oferir l'opció de l'streaming, hem aconseguit tenir una gran participació presencial i tornar a aprendre junts, en comunitat».

La inauguració de les sessions van comptar amb la presència del conseller de Cultura Miquel À. Maria i la gerent del Centre Bit, Carmen Crespo.

Lo más visto