Síguenos F Y T I T R

El repte de recollir quilòmetres de plàstic

La iniciativa medioambiental per a joves arriba a la tercera edició

700 joves han participat ja en l’acció de Menorca Preservation i 0 Plastic

|

Menorca Preservation s’uneix de nou amb altres entitats ambientals d’Eivissa i Mallorca per impulsar la tercera edició de «Kilómetros de Plástico por Iris», iniciativa d’àmbit balear dirigida a joves de 12 a 19 anys, amb l’objectiu d’involucrar a les noves generacions en la reducció de la contaminació del plàstic al Mediterrani.

Convida a joves estudiants de secundària, batxillerat i FP a fer excursions a la natura i compartir idees en format vídeo sobre com reduir la contaminació de plàstic a les Balears. En aquesta tercera edició posa el focus en el problema dels microplàstics, fragments de menys de 5 mm de diàmetre que moltes vegades passen desapercebuts, però que són una gran amenaça per a la salut dels ecosistemes.

Més de 700 joves ja han participat en aquesta acció de 0 Plastic, moviment liderat per l’associació YouSocial Volunteer, i on també participen Mallorca Preservation i Eivissa Preservation, membres, juntament amb Menorca Preservation, de la red Conservation Collective. L’any passat es van superar 14.000 km contra el plàstic, i enguany s’ha marcat el repte d’arribar als 20.000. Els participants tindran també l’oportunitat de presentar-se al concurs «Un minuto por tu isla», creant un vídeo d’un minut en el qual responguin a la pregunta: «Què faries per lluitar contra la contaminació de microplàstics a la teva illa?». Compta amb la col·laboració de Alnitak Research Institute, que permetrà que els guanyadors gaudeixin d’una expedició navegant pel Mediterrani amb joves investigadors en tasques de conservació marina.

Lo más visto