Ara sí, ja roden els cavalls per Maó. Les festes de Gràcia han començat de ver. Després del breu parèntesi per dinar i agafar forces, una vegada acabada l'animació musical durant el matí pels carrers de Maó, el protagonisme de les festes el capvespre ha girat cap a la formació de la qualcada i el passacarrers de les bandes de música i de les colles de geganters.
Als voltants de les 16 hores, el Pla de la Parròquia s'ha convertit en l'epicentre de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, quan el fabioler Víctor Pons ha demanat permís al caixer batle Héctor Pons per començar el replec de caixers i cavallers. Un acte més de les festes que ha adquirit una singularitat destacada quan el fabioler en la seva petició protocol·lària s'ha referit a la pròxima paternitat del batle, que no va poder amagar la seva emoció per les paraules del fabioler, que ha ofert el primer toc de fabiol i tambor, davant de l'expectació dels presents a l'escalinata de l'Ajuntament i de la plaça.
Seguidament, Héctor Pons ha agafat la bandera de les festes i l'ha onejada des del balcó de l'Ajuntament, per entregar-la al caixer fadrí José Naharro Olives. Ha estat el tret de sortida definitiu perquè fabioler i caixer fadrí anessin a recollir els diferents caixers i cavaller de la qualcada.
El volteig de les campanes de Santa Maria i una potent mascletada han anunciat l'inici de les festes, amb la sortida del passacarrers dels gegants de Maó, els gegants i geganters convidats de l'Illa, la Colla de Geganter i Grallers de Pineda de Mar, acompanyats per la Banda de Música de Maó, la Banda de Cornetes i Tambors de Maó i altres grups musicals.
Ara sí, començava el replec de més d'un centenar de caixers i cavallers que confomen la qualcada del Dissabte de Gràcia, tancada pel caixer capellà Joan Tutzó i el batle Héctor Pons, per dirigir-se a l'ermita de Gràcia a celebrar devers les 19 hores les Completes per després tornar a Sa Plaça per fer, quan ja enfosqui, el Jaleo.