Síguenos F Y T I T R
Sant Joan 2024

El darrer toc clausura un Sant Joan de dalt de tot

La caiguda del caixer capellà titular ha provocat el canvi d'ubicació al Seminari, que ha acollit un sentit darrer acte de les festes

El so del tambor i fabiol de Sebastià Salort ha posat punt final a les primeres festes patronals de Menorca. | Antoni Barber Moll

| Ciutadella |

Les festes de Sant Joan han quedat clausurades amb el darrer toc de fabiol, amb un ritme més lent, més pausat, fins a emmudir. A les 5.30 del matí, la qualcada s'ha acomiadat envoltada per una multitud de santjoaners que han volgut viure aquest darrer moment de les primeres festes patronals de Menorca.

La caiguda del caixer capellà titular, Josep Manguán, el 23 de juny a la mitjanit, que el va obligar a abandonar la qualcada i a ser substituit pel prevere Joan Camps, ha provocat el canvi d'ubicació del darrer acte de les festes. Així ha estat que el Seminari ha estat l'escenari que ha acollit el darrer toc de fabiol de les festes de Sant Joan.

Allà, Joan Camps s'ha acomiadat dels caixers i cavallers que han participat mentre el fabioler, Sebastià Salort, tocava el tambor i fabiol a ritme alentit en un ambient en què les emocions i els nirvis estaven a flor de pell.

El prevere Joan Camps s'ha acomiadat dels caixers i cavallers. | Antoni Barber Moll

D'aquesta manera s'han acabat les festes de Sant Joan, que en les darreres hores havien arrossegat un retard considerable: caixers i cavallers van deixar enrere Es Pla a la 1 de la matinada. En tornar des Pla, la comitiva va continuar a Ses Voltes per fer les corregudes de sa Plaça i els caragols de Santa Clara.

Caixers i cavallers es van acomiadar del caixer senyor, Carlos de Salort Pons, i després d'abandonar els cavalls, van fer la beguda a Can Salort. En haver acabat, i ja sense el noble caixer, es van dirigir cap al Seminari per fer el darrer toc.

Ciutadella diu adeu a dues jornades intenses de festa de dalt de tot.

Lo más visto