Síguenos F Y T I T R

Cartas de los lectores

Atenció a la diversitat a les escoletes

L'escoleta "Es Passerells" ha tingut com a alumne durant 4 anys n'Álvaro, un fillet que necessita ajuda per poder seguir un ritme regular d'escolarització.

Aquesta experiència ha estat positiva i enriquidora tant per la família com per a la resta de la comunitat educativa (=fillets/es, famílies, tutors, professionals....).

El que volem que quedi plasmat d'aquesta experiència, amb aquest escrit, són les dificultats que hem tingut durant aquest procés, que, encara que existeix un Decret 39/2011, de 29 d'abril, pel qual es regula l'atenció a la diversitat i l'orientació educativa als centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics, que en teoria regula aquest tipus d'atenció, ens hem trobat:

Durant els dos primers cursos no van tenir . (=Auxiliar tècnic), només personal se l'EAP (=Equip d'Atenció Primerenca) durant dos matins cada setmana.

El tercer any ens van adjudicar una A.T., que acabava el contracte dins el mes de juny, quan les escoletes acaben el 31 de juliol. N'Álvaro no es va quedar sense atenció perquè després de gestions, més gestions i "pataletes", tot es va solucionar, compartint una A.T. que estava adjudicada a Magdalena Humbert.

Aquest darrer curs, no hem tingut tanta sort (i no sabem perquè hem de dependre de la sort). L'A.T. ha acabat el contracte dia 22 de juny i fins a 31 de juliol anem de bòlid. Han passat per l'aula de n'Álvaro, la psicopedagoga, suports del propi centre, suport de l'EAP.... i així i tot s'ha quedat sense atenció una setmana del mes de juny i les dues darreres de juliol. Sort que l'infant s'adapta a tothom, perquè si no!

Hem aconseguit moltes coses, és cert. Però açò ha estat com una carrera d'obstacles, perquè evidentment, el centre, les famílies, les tutores mai ens conformarem amb els injustícies.

Hem acabat el curs una mica "aixafats" i més pensant que la família ha pagat un servei i que no pot tenir els recursos humans necessaris per poder atendre al seu fill. És per açò que ens demanen i demanen als altres, a qui correspongui:

On queda l'educació 0-3?
On és el nom que se li dóna?
És referent també en qüestió d'atenció a la diversitat?
Què farem davant una nova demanda on s'hagi d'estudiar molt específicament la diversitat concreta d'un fillet o d'una filleta?

Ens agradaria que açò no passi mai més a cap centre, ni amb cap infant.

També ens agradaria tenir una resposta per part de al Conselleria o d'altres "institucions" que en teoria haurien de donar solucions, perquè noltros el que pensem és: Quina vergonya!, què en penseu?

Escola infantil "Els Passerells"
Maó


Incendios forestales

Teniendo en cuenta el elevado numero e importantes incendios forestales que se han producido esta temporada, primero en Eivissa y ahora la última semana en la isla de Mallorca con más de 2.000 hectáreas quemadas, entiendo que el ejecutivo balear en estos momentos tiene que olvidarse de los recortes económicos y de la austeridad prometida y debería de aumentar esfuerzos de todo tipo para evitar estos fuegos que están arrasando nuestros bosques, solo en lo que llevamos de temporada, este 2011, esta siendo el peor año en nuestra comunidad en los últimos veinte años.

Tampoco ayuda nada la climatología y la falta de lluvias que padecemos que con solo una chispa puede llegar a ser tan perjudicial, si ademas tenemos en cuenta que todavía hay dos o tres meses de máximo peligro, es por lo que sería sensato que de forma inmediata el Govern Balear le diera una prioridad absoluta, además de destinar más medios humanos y materiales, también hace falta un mayor control con más personas dedicándose a informar y sancionando (cuando ello de lugar) a quien realice actos irresponsables que puedan provocar nuevos incendios.

Las campañas de concienciación son buenas, pero las que afectan al bolsillo también.

Tengamos en cuenta que los incendios intencionados tal vez no se eliminen, pero si al menos se podrían evitar algunos de los que tienen lugar por accidentes y negligencias, bien sean por "torrades", por el uso de maquinaria eléctrica en pleno bosque, acumulación de basura en lugares peligrosos, cristales, cunetas sucias con el consecuente peligro que suponen tirar colillas por la ventanilla, etc.

Este escrito no pretende criticar lo que se está haciendo, en absoluto, aunque siempre hay cosas mejorables, pero lo que desde aquí solicito es que se dupliquen esfuerzos encaminados a evitar o al menos a reducir dichos incendios.

Pep Ribas Ribas

Lo más visto