Síguenos F Y T I T R

Fangs perillosos

|

Tancada en sigles partidistes, la política ha perdut aquella sàvia transparència de dialogar escoltant.

Dragar el port de Maó i abocar les contaminades tones fangoses que en surtin a la zona de Cala Rafalet pot tenir devastadores conseqüències per al medi marí i és un problema social que afecta la futura salut de tots els menorquins.

Un informe del Instituto Español de Oceanografía assenyalava que els metalls que es remouran són entre d'altres: mercuri, coure, plom i zinc, que poden causar malalties greus.

Hi ha un precedent. La localitat tarragonina de Flix ja va rebre un finançament especial per al tractament descontaminador d'aquesta mena de fangs. El problema és que per a Menorca no hi deu haver prou doblers, però si el dragat resulta necessari, la descontaminació ho és encara més.

Aquí no es tracta de ser d'esquerres o dretes, sinó d'estimar Menorca i defensar el nostre ecosistema de forma humana i racional, de consensuar i fer les coses amb seny i sentit vital.

Així com en qüestions de llengua ens hem d'assessorar amb filòlegs, crec que en un tema tan greu i perillós com aquest, convindria assessorar-se amb els científics de la UIB.

El refrany castellà diu: "De aquellos polvos vienen esos lodos" i no hi ha pols més perillosa que la que ajunta incultura amb irresponsabilitat.

Depenem de la naturalesa i contaminar-la és cavar la nostra pròpia sepultura.
Més que el dictat dels polítics o els interessos d'alguns, escoltem primer els científics i actuem en harmonia i respecte amb el medi ambient.

Lo más visto