Síguenos F Y T I T R
Cafè, croissant i...

Alerta vermella per canvis de vent

El vent canvia de direcció. Es pot intuir com bufarà. Hi ha prediccions, que si són de risc es tornen alertes de colorets. Ara bufen vents electorals, i la predicció no ha fallat: arriben acompanyats d'episodis de pluja d'anuncis de projectes. Davant aquesta tormenta d'alegries i motius de satisfacció, cal activar l'alerta vermella per absència de memòria amb risc de felicitacions desmesurades.

El conveni per a finançar la primera fase de la transformació dels Quarters de Santiago (que fidels al seu origen donaran guerra als manobres) no acaba amb l'escarni i l'insult que ha hagut de patir l'Escola d'Adults de Maó des de fa dècades, que no anys, menyspreada i maltractada per governants de tots els vents ideològics. L'aturada del trasllat del CP Sa Graduada, per mantenir-lo allà on havia d'anar l'Escola d'Adults, es va anunciar fa 13 trimestres, temps que ha servit per reunir 600.000 euros per començar l'obra i deixar el gruix de la mateixa per a la propera legislatura, és a dir, a qui vingui darrere.

Així, la inauguració no serà en cap cas abans de 2018 o 2019. Com a poc. No ho dubtin. Des de l'inici de la reclamació d'un espai digne, l'Escola d'Adults ha tingut al manco tres seus virtuals, allunyades de la realitat per la parsimònia caribenya dels progressistes i els canvis de vent populars. Va haver de renunciar a un solar, i acceptar anar al CP Sa Graduada, d'on va ser desallotjada sense haver-hi posat un peu. I curiosament aquestes dues passes són del mateix peu. Perquè el PP que el 2010 es va apuntar a una potent reivindicació popular per deixar el CP Sa Graduada on era i enviar l'Escola d'Adults al purgatori dels projectes pendents, és el mateix PP que el 2004 va dissenyar tot el contrari: el canvi d'inquilí del CP Sa Graduada que ara es felicita tant d'haver frenat. Vist això, els adults que van a escola segueixen en alerta vermella. Ha sortit un poquet el sol, però el vent pot tornar a canviar. Com s'ha vist els darrers deu anys, és impredictible

Lo más visto