Síguenos F Y T I T R
Fets quotidians

Carnet de pobre

Les famílies vulnerables necessitaran acreditar la seva pobresa per poder optar al servei del Banc d'Aliments. El ministre Alonso ha anunciat l'exigència d'un informe dels serveis socials i que les autonomies presentaran propostes per incloure en el programa d'aquestes ajudes, que mitjançant una acreditació podrien donar cobertura a necessitats bàsiques, despeses de les escoles infantils o serveis complementaris.

No en teníem prou d'etiquetes: Immigrants, mobilitat geogràfica, desnonats, estrangers, silenciats, oblidats... dolor del malferit que no passa de llarg en el país de les falses pregàries. A Espanya, segons Càritas, les estadístiques reflecteixen que un 24% de la població és pobre. Esgarrifa, aquell fill d'obrers que amb l'esforç dels seus i del propi, fent repassos, compatibilitzant un treball de nit amb la universitat, ara és un titulat amb màster i pelat en la casa dels pares. O els energètics, nou terme que descriu a les persones que no poden mantenir el subministrament d'aigua, gas i electricitat. O l'americanització de la pobresa, nucli que tot i tenir contracte laboral, viuen sota el llindar d'uns sous baixíssims.

Són els nous pobres sense culpa, als qui no els fa vergonya explicar la dura situació. No necessitem vigilar-los, controlar-los les racions de menjar, perquè aquesta condició més que definir-los a ells, assenyala a la resta. Qui és la resta? Desafortunats, desventurats, pobres dirigents sense lliçó.

Lo más visto