Síguenos F Y T I T R
En guàrdia

Marejats pel Govern amb el passi covid

|

No es pot negar que la gestió d’una pandèmia amb centenars d’infectats cada dia a les Illes, desenes d’hospitalitzats i una campanya de vacunació massiva que s’ha hagut d’organitzar de la nit al dia ha de ser molt complicada. Més encara quan el virus és un gran desconegut per a la ciència i el marc legal que tenim per imposar les normes que frenin la seva transmissió és un desgavell. A la deixadesa de funcions del govern central i el Congrés, que no han volgut adaptar les lleis a una situació sense precedents, s’han d’afegir les interpretacions contradictòries que fan els tribunals superiors de justícia autonòmics.

Feta la reserva, però, no hi ha excuses que justifiquin la improvisació que s’ha viscut aquests dies a les Balears amb la implantació del certificat covid. Era evident, amb les xifres de contagis i el risc de col·lapse a la UCI del ‘Mateu Orfila’, que Menorca havia d’anar una passa més enllà que la resta d’illes a l’hora d’imposar les mesures de control, però fins al darrer moment s’ha estat marejant als empresaris sobre la seva inclusió o no en una llista que havia de començar pels locals d’hosteleria i havia d’acabar amb els gimnasos i les acadèmies de ball.

Quan semblava que divendres la situació havia quedat clara, amb la sorpresa de darrera hora que va ser la inclusió de les sales de cinema, dissabte ens vam despertar amb un Butlletí Oficial que tornava a generar dubtes i confusió. Va ser la patronal de restauració de Mallorca la primera a avisar: tal com estava escrita la norma, els bars i les cafeteries quedaven finalment fora de l’exigència del passi covid, en contra del que estaven informant Govern, Consell i ajuntaments a través de les xarxes socials i gabinets de premsa. Finalment, un portaveu oficial va reconèixer que sí, que els empresaris tenien raó.

Aquest enèsim canvi de criteri és l’exemple de com no s’han de fer les coses si es pretén transmetre a la població un missatge de confiança cap a les autoritats encarregades de la gestió de la crisi. S’ha de poder exigir que ho facin millor.

Lo más visto