Síguenos F Y T I T R
Sant Joan

Les mil escenes de Carme Vivó Saura

La pintora naïf presenta "Colors d'una nit de Sant Joan", una exposició que mescla color, imaginació i situacions quotidianes, gairebé totes, amb les festes com a referent inconfusible

alegria. Les obres de Vivó inspiren un bon somriure, gràcies, sobretot, a la vivesa dels colors que utilitza. - Cris

| Ciutadella |

Mil escenes i mil persones. Així són els quadres de Carme Vivó Saura, la pintora naïf més reconeguda de Menorca. Unes obres en què un es pot passar hores observant i descobrint coses, nous personatges i noves situacions. Unes pintures que mai no s'acaben, que sempre tenen qualca cosa més que explicar.

Tot això i més és el que l'espectador podrà trobar a "Colors d'una nit de Sant Joan", l'exposició que Vivó inaugura avui vespre a les 20.30 hores a la Galeria Retxa de Ciutadella. En total són vint-i-cinc quadres de recent creació en què la ciutadellenca ha reflectit escenes quotidianes basades en la imaginació. Històries amb tants arguments com personatges.

El quadre de majors dimensions és un acrílic sobre fusta de 150 per 100 centímetres. És "Entre cel i terra", una obra en què Vivó Saura disposa tot un entramat de personatges en forma gairebé de piràmide, en el cim de la qual hi ha dibuixada l'ermita de Sant Joan de Missa, un indret molt estimat per la pintora. És una composició en què es representa la nit de Sant Joan, amb un gran nombre de persones i situacions diferents. No hi falten els cavalls i cavallers, ni les típiques menorquines que caracteritzen l'obra de l'artista.

A banda d'aquest hi ha altres quadres interessants com pot ser un en què Vivó representa la història de Menorca, des dels primers homínids que van viure a l'Illa fins a l'actualitat, passant pels temps dels turcs representats amb la figura de Piali Pashá, l'almirall de la flota otomana que va ordenar l'assalt a Ciutadella, que s'enamorà d'una jove pagesa que es va fer monja quan Pashá va fugir; o la dominació anglesa, entre d'altres moments històrics.

En definitiva, una exposició en què Vivó Saura ens premia amb noves composicions de cels negres, o escenes de camp o de ciutat, sempre o gairebé sempre, relacionades amb Sant Joan, la gran debilitat de la pintora. Ho demostra la creació, també, de set lladrioles decorades amb escenes dels mateixos quadres exposats.

Lo más visto