Ondejaven amb força les senyeres penjades en balcons i finestres amb la imatge de Sant Cristòfol. Serpentejaven les desenes de banderetes de colors que decoraven els carrers del poble. La gent anava i venia amb energia carrer amunt carrer avall. Alguns amb coques al braç, altres amb motxilles. Les ganes d'emocionar-se amb el 'tirurit' i les de gaudir amb el jaleo ja eren apunt des de bon matí.
El poble va viure ahir una jornada intensa. No només per la xafogor que acompanyà el dia sinó per l'emoció que cadascun dels migjorners aportà a la festa.
L'esclat dels coets indicà que el poble encetava dos dies grans de protocols. Les alegres notes de la banda de música des Migjorn Gran van començar a omplir d'alegria carrers i més carrers acompanyades d'uns simpàtics colossos, els gegants, que no aturaren de ballar i de fer riure els més joves de la casa.
El 'tirurit' anunciava tradició, protocols, sentiments i emoció. Eren les sis de la tarda en punt quan el fabioler Joan Riudavets, envoltat d'una gernació, entonava el primer toc de tambor i fabiol. Tot seguit, el regidor més jove, Jordi Vidal, lliurà la bandera del patró Sant Cristòfol a la caixera fadrina, Margarita Camps, per iniciar tot d'una el replec de la qualcada. Les mirades de desenes de migjorners es concentraren a l'antic Ajuntament on el caixer batlle, Pere Moll, va rebre el penó de comandament i la medalla del patró de mans de la primera tinent de batlle, Elena Baquero. Ràpidament, per aconseguir un bon lloc, aquestes mirades van ser partícips d'un bon feix de sentiments, els de la novetat, els de la religiositat i els de migjorner en festa. I és que el capellà, Llorenç Sales, encetà ahir una nova etapa, la de ser cavaller, caixer capellà. Ho va fer al seu poble, amb la seva església i acompanyat dels seus.
Mentre els cavalls descansaven per agafar forces per a una nit estel·lar, els caixers van participar en les completes en honor a Sant Cristòfol on el repòs i la intimitat en foren els principals protagonistes. Durant l'acte, els cavallers més joves van repartir les candeles mentre es cantaren els goigs a Sant Cristòfol.
El moment màgic estava apunt de fer-se present. La banda migjornera va entonar les primeres notes mentre els caixers batlle i capellà feien els primers bots a Sa Plaça, una mica més de l'horari previst, damunt les nou i mitja. El jaleo començà a sonar i els salts es perllongaren fins ben entrada la matinada.
Les festes des Migjorn Gran van desenvolupar-se ahir amb tranquil·litat. Al tancament de l'edició, no s'havien produït incidències greus, tan sols unes lipotímies i un parell de trepitjades de cavall, segons Creu Roja.