Síguenos F Y T I T R
Sant Joan 2017

El joc de s’ensortilla es queda sense voluntaris per dur les astes

El grup que hi col·laborava des de fa anys lamenta la falta de suport de l’Ajuntament

Repartir ses astes. És una feina que, durant anys, han fet desinteressadament un grup de voluntaris. Ara, amb la retirada del policia que els ajudava, han decidit deixar de col·laborar.

|

Els voluntaris que, als Jocs des Pla, ajudaven duent i repartint les astes entre els cavallers i controlant la col·locació de l'anella en el joc de s'ensortilla, han decidit que no tornaran a col·laborar amb aquesta tasca. El motiu principal, el descontentament i la falta d'atenció que, asseguren, reben any rere any i «des de sempre» per part de l'Ajuntament.

Aquest grup de voluntaris està coordinat, des de fa una vintena d'anys, per Fel Taltavull, qui es mostra descontent per la poca consideració que se'ls ha tingut. «Aquesta és una feina que correspon a l'Ajuntament però que fa molts anys que feim noltros, i mai se'ns ha demanat si ens feia falta res ni tampoc se'ns ha agraït mai».

A més, el grup també lamenta que «ens han tret l'ajuda de Toni Anglada», el policia local que els acompanyava obrint pas entre la multitud. «L'Ajuntament va dir que no volia pagar el servei i ens crea una dificultat, perquè no és fàcil ser allà a baix, amb empentes». I reivindica la necessitat de què qualque policia acompanyi a les persones que col·laboren a l'hora de retornar l'anella cada vegada.

Aquesta situació «l'hem xerrat amb l'Ajuntament, però estan tancats en banda», expressa Taltavull, qui manté, en canvi, el seu compromís amb els caixers senyors en relació al moment de treure les carotes. «Aquesta és responsabilitat del caixer senyor, i ho seguirem fent».

Cercant una solució
Des del Consistori, el regidor de Festes, Josep Juaneda, confirmava haver rebut la negativa del grup de voluntaris per seguir col·laborant, i manifestava que «en aquests moments esteim xerrant, a nivell intern, la manera de resoldre» aquesta situació.

En principi sembla que l'Ajuntament no contempla la possibilitat de reubicar un policia local en aquesta tasca, i confia trobar un altre grup de persones que estigui disposat a col·laborar amb la festa.

En aquest sentit, Fel Taltavull intueix que l'Ajuntament es pot trobar un imprevist. «No volen pagar a un policia, però es poden trobar que hagin de pagar a les vuit persones que fan falta» per repartir les astes.

Sigui com sigui, aquest és un nou problema que s'afegeix a les festes de Ciutadella, on els darrers anys s'estan produint massa desacords i costa, cada vegada més, trobar voluntaris que vulguin participar en els diferents actes protocol·laris de la celebració.

Lo más visto