14 de noviembre, razones objetivas para la huelga general
El número de parados es ya de 5.778.100 o lo que es lo mismo afecta a un 25,02% de la población activa. 1.737.900 hogares españoles tienen a todos sus miembros en paro. La destrucción de empleo en el sector público es por primera vez mayor que en el sector privado y continuará creciendo con la ayuda de la implantación del despido colectivo en este sector.
11,5 millones de ciudadanos se encuentran en riesgo de pobreza o exclusión social, la pobreza infantil ha aumentado alarmantemente hasta un 26%, índice solo superado en la CE por Rumanía y Letonia. El número de desahucios entre 2008/2012 puede llegar a la cifra de 400.000, afectando a 374.230 núcleos familiares. Los brutales recortes en Educación y Sanidad se utilizan para cubrir los compromisos de reducción del déficit a costa de lo público, ello supone una menor calidad de estos servicios (aumento de la ratio de alumnos por clase, aumento en listas de espera por intervención quirúrgica, etc...) y a su vez los ciudadanos asumen nuevas tasas para paliar su creciente deterioro (repago farmacéutico, aumento tasas universitarias, etc...). El acoso y derribo contra lo público es su objetivo primordial con la brutal y desmedida privatización del sector.
Las ayudas a la banca ascienden a 168 mil millones de euros desde el 2008 (entre medidas de apoyo, fondos de rescate, compra de activos, avales, etc...) a la espera del nuevo rescate de 52.000 millones que supondrá más condiciones restrictivas para la vida del ciudadano. Las entidades financieras se han reducido de 50 a 14, concentrándose la riqueza y el poder económico cada vez en menos manos.
Los salarios, las condiciones de trabajo y los derechos laborales se ven mermados en pro del aumento de la competitividad y la productividad, que va mejorando a costa de nuestras costillas, no desde luego por más y mejores inversiones.
No entendemos como CSIF puede mantenerse al margen de la convocatoria de huelga del 14 de noviembre frente a esta realidad. Que sean ellos quienes os lo expliquen, nosotros simplemente no podemos.
Tal vez Beteta (secretario de Estado de la Administración Pública) en la nueva apertura de diálogo con las organizaciones sindicales (CCOO, UGT, CSIF, CIG, USO) tenga algo que ofrecerles..., aunque el documento se abre justificando la necesidad de reducción del déficit público con la actual coyuntura económica. Acto seguido, la publicación en el BOE sobre el despido colectivo en el sector público nos anuncia por donde van a ir los tiros. Seguiremos informando, mientras tanto, este BOE está colgado en nuestra página web a modo de anticipo, http://www.cgt.es/correos/pdf/BOE-A-2012-13419.pdf.
CGT menorca
Reflexions
Dimecres hi ha convocada una vaga general.
La faig? No la faig? Dins el meu cap s'enfronten dues postures intentant valorar els pros i contres d'un dia de vaga. Algunes coses les tenc clares, altres no.Voldria fer públiques aquestes reflexions:
Em podria declarar en vaga perquè:
-històricament ha estat un mitjà efectiu per demostrar desacord amb polítiques totalitàries i extremadament injustes.
- perquè si vaig a fer feina el Govern pot interpretar que me van bé les seves retallades i la seva manera de fer.
- perquè qui mana pensa que "quien calla otorga"...i no els atorg res!
Però, per altra banda, dubto que aquesta mesura sigui la més adient, tampoc comparteixo del tot la feina que es fa des dels sindicats, trobo que actualment estan molt "polititzats".
Penso que un dia de vaga no és suficient, potser faríem més ressò amb una vaga indefinida, fins que el món barati (com diu una companya: des dels nostres somnis podem canviar la realitat), però malauradament no em podria permetre molts mesos.
La faig? No la faig? Mentre intento prendre una decisió, aquestes són algunes de les meves reflexions.
Joana Piris Llufriu
Ciutadella
Amb esperit constructiu
El passat dia 8 de novembre de 2012 es va celebrar el ple de l'Ajuntament de Ciutadella, en el qual el grup municipal PSM Més per Menorca va presentar una moció sobre el civisme.
El motiu que ens va dur a presentar aquesta moció és la creença i la convicció que tenim a les nostres mans prendre totes les decisions que permetin construir una societat millor. Per a nosaltres, la societat ha de créixer basada en una sèrie de valors que assegurin una convivència respectuosa amb un mateix, amb els altres i amb l'entorn.Personalment, estic convençut que és el moment de fer propostes que vagin més enllà de la solució de problemes immediats. Així, hem de pensar i actuar amb visió de futur i, per tant, no podem anar fent ordenances i prohibicions, al mateix temps que retallam les inversions en educació. Aquest missatge, encara que sigui subliminal, és el que arriba a la nostra societat, sobretot als més joves.
Amb aquest objectiu és que vam presentar la moció de civisme al passat ple a l'Ajuntament de Ciutadella i, per açò, ens va sorprendre la reacció -totalment desafortunada- i els arguments de la regidora del PP, la senyora Immaculada González, en manifestar el seu desacord amb la moció i el fet que el PP no hi votaria a favor. I ens va sorprendre perquè, avui dia, fer política, ja no passa per destruir el que fa el d'un altre partit o el d'una ideologia diferent per a mi, fer política significa aportar visions diferents, noves eines i, sobretot, el treball en equip de les persones que ens hem compromès a treballar pel bé de la societat.
A partir d'aquí, no puc entendre com una proposta que només cerca la millora de la qualitat de vida d'una societat pot ser interpretada com un atac frontal cap a un partit en concret, quan el que es manifesta és el desacord d'una forma de fer política, i es cerquen alternatives per a la millora de la gestió del municipi i encara puc entendre manco que la reacció de la regidora del PP fos un atac personal contra qui signa aquesta carta.
Així, el passat ple, em vaig sentir atacat per la utilització d'uns arguments, tot i ser vertaders, de fàcil mala interpretació. És el cas de treure, com a argument en la moció de civisme, la remuneració que vaig rebre com a coordinador del projecte "Eduquem amb l'esport", càrrec pel qual vaig ser contractat per l'Ajuntament de Ciutadella, l'any 2008, període en el qual, consider que es va fer un gran treball amb l'objectiu de mantenir viu el programa Un programa en què hi he cregut i hi crec absolutament i que, per tant, he aplicat sempre que les circumstàncies m'ho han permès. Voler crear ombres de dubte cap a la meva persona pel fet d'haver estat contractat, fa anys, per l'Ajuntament, és un cop baix i injust que no esperava La regidora, la senyora González, va voler fer ús d'una estratègia molt útil en casos de defensa pròpia, encara que aquest no era el cas: en cap moment la meva intenció era fer una crítica personal i destructiva a la seva persona, simplement, la meva intenció era fer una aportació a l' equip de govern d'una eina més de gestió de les persones del poble. Ella, més bé que ningú, per la seva trajectòria professional dels darrers anys, sap com seria de fàcil posar-nos al seu nivell.
Sincerament, em sap greu que, sabent que la política ja no té credibilitat, hi seguesquin havent situacions en què la defensa del partit polític sigui el més important, i no el que es pot arribar a fer amb les propostes de millora De totes formes, la meva inclusió en la política municipal seguirà basant-se en les petites aportacions que pugui fer, des de la meva experiència i el meu coneixement. I, en aquest sentit, com ja vaig fer en el seu moment, reiter a la senyora González, la meva disposició a col·laborar en qualsevol proposta municipal adreçada a millorar la convivència i el respecte en el nostre municipi.
JOSEP JUANEDA MERCADAL
Grup Municipal PSM
Ciutadella