Unes festes inoblidables
Passades les festes de la Mare de Déu de Gràcia, ens queda la sensació d'haver viscut una extraordinària experiència d'emocions, alegria i animació, conseqüència de la gran participació dels ciutadans de Maó i dels pobles de Menorca que han compartit amb nosaltres aquests dies. Han estat els autèntics protagonistes, els qui han reforçat l'esperit festiu i els qui van revertir una adversitat meteorològica com la pluja en un element més, divertit, de la festa.
En el record inesborrable d'aquestes festes quedarà el sentit reconeixement institucional a n'Ignàsia Carreras; l'emotiu pregó de Mercedes Milá; la Nit de l'art, que va convocar les primeres figures de la creació artística i a milers de persones pels carrers de Maó; l'homenatge als esportistes amb un centenar de joves; la Qualcada, fidel als protocols i la tradició, entusiasta enmig de condicions menys favorables; la Junta de Caixers, valenta i animosa a l'hora de prendre decisions sobre la continuïtat del jaleo; la nit del port, magnífica com sempre; les desenes d'activitats populars que han omplert els carrers i els cors d'ambient festiu; la tolerància característica d'aquest poble, que ha guiat amb harmonia tot l'itinerari del programa; el respecte a les normes i a la convivència.
La festa té el seu ritme i una tradició que es va fent i consolidant per la força de la participació i l'acceptació popular. Enguany, el calendari amb els dies grans en dissabte i diumenge ens va deixar tota una setmana d'activitats amb cites atractives cada dia que han creat un hàbit de diversificació en les iniciatives, aparició de noves propostes i enriquiment del programa.
Personalment he viscut unes festes diferents, a peu de carrer, i la sensació ha estat igualment de gran satisfacció. Sense cavall, he xalat de l'extraordinari ambient que ha envoltat la ciutat, de la relació propera i festiva amb tots els que compartim el sentiment especial de les festes de la Mare de Déu de Gràcia. Realment, han estat unes festes inoblidables. Gràcies a tots els qui heu col·laborat i participat vivament d'aquests dies.
Águeda Reynés
Alcaldessa de Maó
L'educació mereix l'esforç pel consens
Un dels objectius prioritaris de l'equip d'atenció primerenca (EAP) i l'equip d'orientació educativa i psicopedagògica (EOEP) de Menorca és l'atenció a la diversitat dels alumnes amb necessitats educatives i les seves famílies. La manca de recursos humans i materials, les reduccions econòmiques en detriment a beques de transport, de menjador, per a reeducació... i activitats complementàries, així com el fet que no es cobreixin les baixes del professorat inferiors de 30 dies... dificulta que tot l'alumnat rebi el suport necessari durant el seu aprenentatge.
L'EAP i l'EOEP expressen el seu suport cap als tres directors expedientats a Maó, i manifesten el seu desacord en la implantació del TIL sense el diàleg i consens que tot projecte educatiu requereix.
Tots aquests són motius més que suficients per adherir-nos a la vaga de docents com a membres d'una comunitat educativa que treballa per un ensenyament de qualitat per a tothom. Creiem que l'educació no és un espai de conflicte ideològic de la societat, sinó quelcom prou important que requereix consens i diàleg, il·lusió i estima.
Equip EOEP i EAP
Les classes no comencenamb normalitat
La majoria de pares de l'escola de Tramuntana ens vam reunir en assemblea i vam decidir que ahir, divendres 13 de setembre, i molt a contra cor, no portaríem els nostres fills a escola. Ho fem per mostrar el nostre absolut desacord amb les decisions i accions que s'han pres des de la Conselleria d'Educació. I encara més en la forma en què les apliquen.
Volem que sàpiguen que deixem de portar els nens a l'escola, no perquè els professors facin vaga sinó perquè noltros també fem vaga! I som noltros, la societat civil qui decideix quan volem expressar el nostre desacord, no el dia que la Conselleria en dóna el seu consentiment.
Volem deixar clar que recolzem els professors de Menorca, que deixen de guanyar molts euros i que dediquen molt del seu temps per defensar una escola digna.
Recordant que la comunitat educativa la formem professors, alumnes i pares. I que afortunadament, fem pinya per defensar els drets dels infants, que no poden fer-ho per ells mateixos i que, per tant, estan indefensos davant la crisi en el món educatiu creada pel Govern. Que quedi clar, que de cap manera ens quedarem de braços creuats veient com els polítics juguen amb el futur de les nostres criatures.
Animem a tothom a seguir treballant en equip i que la pinya cada dia sigui més gran i ferma.
Àngels Gonyalons Sintes
Maó