30 alumnes per aula i 0 mestres de suport al CEIP Margalida Florit
Quan vam saber que els grups de segon de Primària quedarien amb 30 alumnes per aula, els pares ens vam preocupar per com es podria garantir una educació de qualitat.
Així ho vam transmetre en una carta dirigida a la Conselleria, la Delegació i la Direcció del centre el mes de juliol. En resposta a la nostra demanda de solucions, l'antic delegat d'educació a Menorca va deixar clar que el tema estava pendent a la Conselleria i que rebríem un mestre de suport.
Heu de saber que aquesta situació als segons és la conseqüència que fa cinc anys la Conselleria va obrir una tercera línia de P3 al CEIP Margalida Florit.
Aquestes tres línies són actualment les aules de tercer de Primària.
Aquest curs 2013-2014 hi ha 7 alumnes que repeteixen curs i per tant dues aules (2n) han acollit els repetidors de tres aules (3r); d'aquí que els nostres fills siguin 30 alumnes a cada classe.
Entenem que és de justícia que la Conselleria tengui en consideració aquesta situació excepcional.
Les dues aules de segon són aules complexes; els pares volem que es garanteixi l'atenció per poder cobrir les necessitats educatives del diferents fillets que integren els dos grups.
L'escola ha de poder arribar a cobrir les necessitats específiques de cada fillet, i hem comprovat, amb dos mesos que duim de curs, que si són 30 és molt difícil, per no dir impossible.
Així i tot, sabem, i ens consta, que el centre fa el màxim esforç per atendre'ls a tots.
Passats els mesos de setembre i octubre, reclamant pacientment el mestre de suport, a principis de novembre l'actual delegada d'educació s'ha preocupat novament pel nostre cas, cosa que agraïm; però sembla ser que hi ha molts forats per tapar, i no poden arribar a tot.
Entenem que abans s'hagin resolt altres casos, però no podem tolerar que s'hagi prioritzat contractar un assessor per a la Delegació d'Educació a Menorca abans de contractar mestres de suport. Consideram que hi ha una mala interpretació de les necessitats reals dels infants, ja que segons la nostra opinió, els fillets es veurien més beneficiats amb més professors a l'escola i no més personal a la Conselleria.
La nostra demanda és clara: creim que ja és el moment que la Conselleria enviï el mestre de suport així com es va transmetre a les famílies a finals de juliol. No podem esperar més, en dos dies serà Nadal.
Els pares no ens conformam amb què s'intenti, els nostres fills es mereixen que es resolgui aquesta situació.
Pares i mares de 2n de Primària del CEIP Margalida Florit
Ciutadella
Contenidors de roba a l'abast de la gent
Arran de les diferents notícies que han sortit als mitjans de comunicació sobre la instal·lació dels contenidors de recollida de roba i complements de segona mà de Càritas en els diferents municipis de l'illa, voldríem fer algun aclariment.
La vinculació de Càritas amb la roba és històrica, té el seu origen amb els robers (roperos) gestionats per les Càritas parroquials. És el cas de la parròquia de Santa Eulàlia d'Alaior, que disposa d'un rober a l'antiga escola de la Salle que s'encarrega de gestionar la roba que la gent del poble dóna a la parròquia. Una vegada en el rober de la Salle, un grup de voluntàries de Càritas treu de les bosses les peces i complements que s'hi troben (xandalls, pantalons, jaquetes, jerseis, roba de fillet, sabates, mantes, llençols, tovalloles, cortines, cinturons, mocadors...), ho trien, ho classifiquen, ho planxen si fa falta..., i ho col·loquen en els estants amb l'objectiu d'afavorir un ús mediambiental i social de la roba de segona mà. Aquestes peces són comercialitzades a preus molt assequibles i també serveixen per proveir a persones que passen dificultats socials i econòmiques derivades pels serveis socials municipals.
El rober propi de la parròquia d'Alaior funciona de forma independent de Mestral i no s'ha vist la necessitat de canviar la seva dinàmica i adaptar-la al funcionament dels tallers prelaborals de Càritas Diocesana de Menorca que creen llocs de formació per a persones que es troben en una situació de risc d'exclusió social.
Aquesta és la única raó per la qual cosa Càritas Menorca, en aquesta primera fase d'implantació de contenidors a l'illa, no ha negociat la signatura d'un conveni amb l'ajuntament d'Alaior per a la instal·lació de contenidors de roba a la via pública.
A través d'aquest escrit volem agrair la generositat de moltes persones que fan entrega de la roba que no empren i, sobretot, volem reconèixer el servei compromès i cristià de tot el voluntariat de les Càritas parroquials, que d'una manera silenciosa aporten temps, coneixement i solidaritat amb el seu treball a favor de la justícia.
Càritas Diocesana de Menorca
Càritas Parroquial Alaior