Síguenos F Y T I T R
El racó de la UIMIR

Les TICS a la gestió cultural. Reptes i estratègies de futur

|

Dins del marc de la Universitat Internacional de Menorca Illa del Rei (UIMIR) la Universitat Oberta de Catalunya ofereix el curs "Les TICs a la gestió cultural. Reptes i estratègies de futur" S'abordarà de forma teòrico-pràctica com les TIC s'estan incorporant a la gestió de la cultura i els reptes i oportunitats que aquest fet proposa. De la mà d'experts en els diversos àmbits de la gestió cultural (polítiques culturals, arts en viu, recerca acadèmica, turisme cultural i gestió del Patrimoni) es contextualitzarà que suposa gestionar cultura en un món interconnectat i com les TIC ens proporcionen eines i estratègies per a aconseguir-ho.

La gestió cultural és una disciplina construïda a partir d'una gran trasdisciplinarietat, és a dir de qualsevol disciplina acadèmica que s'ocupi de la cultura i les seves amplíssimes manifestacions. Per això aquest curs té com a objectiu combinar una mirada aplicada basada en l'anàlisi d'experiències professionals concretes amb una mirada mes reflexiva i teòrica sobre aspectes d'aquesta disciplina encara emergent al nostre país. Els seus destinataris poden ser tan estudiants de 2on i 3er cicle que vulguin professionalitzar-se en aquest àmbit, com professionals de les administracions públiques, les indústries culturals i les associacions que vulguin formar-se en el coneixement de les potencialitats que ofereixen les TIC en la gestió cultural.

D'altra banda, el curs té una clara dimensió global ja que els estudis de cas seleccionats per treballar als tallers pertanyen a realitats geogràficament disseminades arreu del mon. No obstant, l'apropament es farà des d'una perspectiva local, veient com aquestes tecnologies ens poden ajudar en la nostra pràctica quotidiana.

El curs compta amb professors de prestigi en el sector, que combinen una llarga trajectòria acadèmica amb una pràctica professional, tan en el camp formatiu com en el de la pròpia gestió de la cultura. Entre altres, podem destacar la presència del Dr. Alfons Martinell, Director de la Càtedra UNESCO de Cooperació Cultural de la Universitat de Girona, que ens mostrarà com la societat de la informació està modificant la gestió cultural local.

Paola Marugan, professora del Màster en gestió cultural UOC-UdG-UIB i Fundadora de l' assessoria d'arts en viu InTheMotion, ens aproparà a les noves formes de creació, producció, distribució i gestió de les arts en viu i com internet els esta canviant radicalment.

En la tercera sessió, conduïda per la Dra. Glòria Munilla, se'ns mostrarà com la gestió cultural s'està consolidant com a disciplina acadèmica de ple dret i com la recerca en gestió cultural està consolidant unes clares línies de recerca i una metodologia pròpia.

Les dues darreres sessions es dedicaran als canvis produïts per les TIC en el sector del Turisme cultural i en la gestió del Patrimoni, i com aquest fet esta donant pas a noves formes híbrides d'àmbits d'actuació que combinen aspectes tradicionalment independents. La sessió de Turisme cultural serà donada per la M. Teresa Segura, Professora en el Màster en gestió cultural UOC-UdG-UIB i l'Escola de Turisme de Tarragona (URV). Finalment, la sessió de tancament sobre Patrimoni 2.0 serà impartida per la Dra. Laura Solanilla, Directora acadèmica del Màster en gestió cultural UOC-UdG-UIB

Lo más visto